Geçiş Kontrol ve Turnike Sistemleri

Fabrika, Plaza, Okul, Üniversite, Şantiye, Avm vb. bir çok işletmenin ilk karşılama güvenlik noktalarında ehliyet, kimlik, pasaport, ruhsat vb. sizi tanımlayıcı bir evrak alarak  işletmelere giriş yapmanızı ve sonrasında işletme içerisinde size verilen yetki ile hareket etmenize olanak tanıyan, güvenli alanlar oluşturmanıza imkan veren sisteme ve kullanılan ürünlerin tamamının oluşturduğu sisteme Geçiş Kontrol Sistemi denir.

Geçiş kontrol sistem ürünleri nelerdir?

Turnikeler; Geçişlerin kontrollü bir yerden yapılarak girişlerin sağlanmasında en önemli ürünlerden olan turnikeler, çeşitleri ile her türlü alana uygulanabilir.

Kart Okuyucular; Ekranlı kart okuyucu, ekransız kart okuyucular, temassız kart okuyucu, proximity kart okuma, mifare kart okutma, panelli kartlı geçiş sistemleri vb. daha bir çok kart sistemini ürettik

Biyometrik Sistemler; Türkiye de ilk ve tek biyometrik parmak izi üretici firma olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 

Klasik parmak okuma cihaz özelliklerinin dışında ilk defa kart üzerinden parmak okutma sistemini geliştirdik. Bu şekilde parmak basan kişi acaba parmak izi bilgimi aldılar mı endişesi yaşamayacak. Çünkü parmak izi bilgisini kart içerisine yükleyerek kullanıcının kendisine veriyoruz. 

Sizlere işletmelerin alım gücünü etkilemeyecek şekilde her işletmenin bütçesine uygun geçiş kontrol sistem ürünleri sunacağız.

Aras; parmak izi tanıma, yüz tanıma, kartlı geçiş sistemleriyle entegre projeye özel turnike çözümleri sunmaktadır.

Parmak İzli Turnikeler : Turnike üzerinde Suprema Parmak izi okuma cihazları entegre olarak teslim edilmektedir. Personel Devam Kontrol Sistemi, Geçiş Kontrol yada Ziyaretçi Programı üzerinden önceden tanımlanmasıyla parmak izinin okutulması sonucu turnike geçişi sağlanır.

Yüz Tanımalı Turnikeler : Yüz tanıma cihazı entegreli turnikeler, yüzü programa tanıtılmış ve geçiş izni bulunan kullanıcıların yüzlerini uygun mesafeden okutması suretiyle turniken geçiş sağlanır.

Kartlı geçiş turnikeleri : Proximity ile çalışan HID, Mifare, Uhf ve Smart kart gibi Personel Kart çeşitlerinin kullanılabildiği kart okuyucuların turnike üzerine entegre edildiği ve sadece kart okuma durumunda turnike geçişe izin verir. Özellikle firma yada kuruma gelen ziyaretçi kayıt ve geçiş kontrolü için uygundur.

Geçiş Kontrol Sistemleri binalara, fabrikalara giriş çıkışı kontrol altına alan ve bu giriş çıkışların güvenli şekilde gerçekleşmesini sağlayan sistemlerdir. Bu sistemlerde turnike geçiş yazılımları yani turnike programları da kullanılarak giriş çıkış yapan kişinin bilgileri kayıt altına alınabilir. 

İşletme sahipleri yada geçiş kontrol sistemi satın almaları için görevlendirdikleri yetkililer öncelikli olarak bir şeye karar vermeliler. Almak istediğiniz geçiş kontrol sistemi ile amaçlanan nedir? Hızlı bir şekilde bekleme yapmadan giriş çıkış mı? Yoksa makul sürelerde güvenli giriş çıkış mı?

Bu iki soruya vereceğiniz cevaplar sonucu size önereceğimiz geçiş kontrol sistemi yapısı tamamı ile değişecektir. İşletme sahipleri güvenli giriş çıkış için talepte bulunsalar da çalışanların 1-2 sn dahi beklemeye tahammül edememelerinden ötürü geçiş kontrol sistemlerinde zafiyet yaratacak şekilde satın almalar yapılmaktadır.

Bu sebeple en çok tercih edilen sistem olarak kartlı geçiş sistemi diyebiliriz. Tabi ki kartlı geçiş sistemlerinin kart okuma ve kartı okuttuktan sonra ki geçiş süreleri ile parmak okuma yada yüz tanıma sonrası geçiş süreleri arasında <5 sn fazla bir kayıp yoktur.

Personelin giriş çıkış esnasında ki 5 sn tahammül edememeleri işletmelere güvenlik açısından zafiyet oluşturmaktadır. Satış temsilcilerimiz tüm müşterilerimize şeffaf bir şekilde her türlü açıklamaları yaparak seçimi müşterinin en doğru şekilde yapmasına yardımcı olmaktadırlar.