Network Çözümleri

Kurumsal Network Çözümleri

Firmamız Network alanında Network Altyapısının Tasarlanması ve Oluşturulması, Güvenlik Analizi, Güvenlik Cihazlarının Kurulumu, Uzak Lokasyonlar Arasında Network Bağlantılarının Kurulması, Yedekli Network Altyapılarının oluşturulması gibi hizmetler vermektedir.

Aras Bilgisayar  kendisine gelen yardım çağrılarını deneyimli kadrosu ile karşılamaktadır. Müşterilerine telefonda, yerinde destek ve yüz yüze eğitim hizmetlerini kurmuş olduğu profesyonel çağrı merkezi vasıtası ile vermektedir.

 

Network Kurulumu 
Network Cihazlarının Kurulum ve Desteği
Ağ Hızlandırma Çözümleri
Ağ Yönetim ve Analiz Çözümleri

Network Sunucu Hizmetleri 
DNS Sunucu Kurulumu
Ağ Loglama Çözümleri
Ağ İzleme Çözümleri
Merkezi Yönetim Çözümleri

Network Yönetim ve İzleme Çözümleri 
Merkezi Yönetim
Merkezi İzleme ve Takip Sistemleri

Uzaktan Erişim Çözümleri 
VPN Kurulumları
Farklı Ürünler Arası IPSec VPN Kurulumları
SSL VPN Çözümleri

Network Güvenliği Hizmetleri 
Güvenlik Mimarisi Tasarımı Ağ Erişim Kontrolü (NAC)
Sistem Odası Güvenliği

Ağ Geçidi Anti Virüs Çözümleri
Güvenlik Duvarı Çözümleri (Firewall)
Atak Önleme Çözümleri (Intrusion Detection)
Sanal Ağ Çözümleri (VPN)
Web Filtreleme Çözümleri
Kurumsal Güvenlik Yönetim Çözümleri
Ağ Güvenliği Analizi Çözümleri

VPN Teknolojileri 
IPSec VPN
PP TP Farklı Markalar Arası VPN
SSL VPN (Uygulama Modu)
SSL VPN (Tünel Modu

Sunucu Çözümleri

Marka bağımsız olarak, Intel tabanlı sunucuların kurulumlarının yapılması
Sunucu işletim sistemleri, güvenlik yazılımları ve antivirüs yazılımlarının kurulması
Intel tabanlı sunucuların farklı platformlar ile entegrasyonu
Sunucu üzerinde yük ve yetki paylaşımı, güvenlik ve kullanıcı profillerinin yapılandırılması
Sunucular için müşteri adresinde 7 gün ve 24 saat esasına göre hizmet sağlanması,

Sunucu kurulumlarımız müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmaktadır. Firmanın kendi bünyesinde bir sunucusunun olması ve bu sunucu üzerinde çeşitli uygulamaların kullanılması tamamen kendine birçok avantaj sağlamaktadır. Bu uygulamalar tek bir sunucu üzerine kurulacağı gibi birden fazla sunucuya da farklı uygulamalar kurulabilir.

Neden Sunuculara İhtiyacımız Var?

Sunuculara olan ihtiyaç, işlerimizi bilgisayar sistemleri vasıtasıyla yaptığımız ve bilgileri bu sistemlere depoladığımız zamanlarda ortaya çıkıyor. Günümüzde bilgisayar sistemlerinin kullanımını tartışmamıza bile gerek yok. Artık birçok kamu kurumu, işletme veya kuruluş bilgilerini merkezi noktada saklıyor ve bilgileri şubelerine/müşterilerine veya kullanıcılarına bu merkezden dağıtıyor. Merkezde bu bilgi saklama görevini yapan, sürekli çalışır halde olması gereken bilgisayar sistemi sunucudur.

Günümüzde, bilgisayar sistemlerinin sürekli çalışmasının çok önemli olduğu finans, sağlık, eğitim gibi sektörler var. Bu sektörlerde çok ufak zaman kayıpları, inanılmaz boyutta iş ve para kaybını beraberinde getirebiliyor. Hele hele bilgileri bütünlüğü ve sorunsuz bir şekilde saklanabilmesi firmalar için çok daha önemli hale geldi. Bir bankanın son 1 saat içerisinde yapılan işlemleri sunucu arızası nedeniyle kaybettiğini düşündüğünüzde, ortadaki kaybı görmek oldukça kolay olacaktır. Düzgün işlemeyen bilgisayar sistemlerinin bile çok para ve iş kaybına neden olduğunu zaman zaman canlı örnekleriyle görüyoruz.

Sunucu teknolojileri ve sistemleri devamlı gelişmektedir. Kurumunuzun mevcut durumunu göz önünde bulundurarak kullanacağınız sunucunun teknolojik olarak en makul seviyede olmasına dikkat ediniz. Sonuç olarak eski teknolojiye yeni ürünü alabileceğiniz meblağı vermeniz işletmeniz veya kurumunuz için mali açıdan risktir.

Sanallaştırma Çözümleri

Sanallaştırma Nedir?

Fiziksel kaynağımızı, ihtiyacımız doğrultusunda istediğimiz kadar mantıksal parçalara bölerek, toplam sunucu verimliliğini optimize etmeye sanallaştırma deniyor. İş gücü kaybını ve maliyetleri azaltmasının yanı sıra sanallaştırma, işletmelere yüksek verimlilik ve esneklik sağlıyor. Sanallaştırma kısaca fiziksel bir yapıyı alıp mantıksal hale getirmektir.

Sanallaştırılmış bir bilgisayar temelde sadece bir sabit disk dosyasıdır. Bununla beraber sabit diskinizdeki bu dosya, aslında bir yedekleme (backup) dosyası olarak da sayılabilir. Yani bu dosyayı (işletim sistemi ve içindeki uygulamaları) istediğiniz yere taşıyıp sonradan sanal makineye tekrar kopyalayarak çalıştırabilirsiniz. Sanallaştırma çeşitlerini ise şöyle sıralayabiliriz: Sunucu Sanallaştırması, Uygulama Sanallaştırma, Sunum Sanallaştırması, Masaüstü Sanallaştırması ve Depolama Sanallaştırması.

Düşünün bir sistem odasında 100 tane fiziksel server var. Bu serverlerin çalışması için elektrik, birbirleri ile haberleşme için kurulan network cihazları, rack kabinlerin kapladığı alan, soğutma giderleri, arızalandığı zaman ayırdığınız bütçe bakım giderleri peş peşe eklediğiniz zaman cebinizi yakacak tutarda bir rakam ortaya çıkacaktır. Oysa serverlerinizi Sanal ortama taşımış olsaydınız 100 tane sunucuyu bir rack dolaba sığdırarak bakım elektrik soğutma ve kapladığı alandan doğan giderler büyük oranda azalacaktır. 4 adet fiziksel server, bir network disk havuzu ile 100 adet serverı sanal olarak kontrol edebilirsiniz ve yönete bilirsiniz. BT çalışanları için en büyük kabus bir serverın bozulması ve yeniden kurulması işlemidir.Sanal sistemde ise mevcut serverın yedeklerini belirli zamanlarda alıyorsanız, bozulan serverın yerine yenisini koymanız en fazla 30 dakika sürmektedir.Ayrıca sanal ortama taşıdığız serverleri fiziksel ortama fiziksel ortamdaki serverleri sanal ortama kolayca taşıyabilirsiniz.

Serverlerinizi Sanallaştırdığınız zaman

Yazılım/Donanım bağımsızlığı: Dinamik olarak donanım kaynaklarının sanallaştırma katmanı (Hypervisor) aracılığı ile kullanımı,
Şeffaflık: Tam anlamı ile gerçek donanım gibi çalışır,
Hızlı Sistem oluşturma: Şablonlardan çok kısa sürede yeni sunucular oluşturabilme,
Merkezi Yönetim: Tek Merkezden tüm sunucuların yönetim ve raporlanması,
Lisanslama: Tek enterprise Lisansla 4 işletim sistemi çalıştırma,
Donanım barındırma ve yazılım geliştirme maliyetlerini ~%40 düşürmek,
Operasyon maliyetlerini ~%70 düşürmek,
Arttırılmış kullanılabilirlik,
En yüksek seviyede ölçeklenebilme,
Kritik görevli uygulamalar için gerekli kaynakları sağlamayı garantilemek mümkün.

Ağ Güvenlik Çözümleri

Günümüzde iş yaşamının merkezinde yer alan iletişim, gelişen teknolojiler ile beraber güvenlik ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Verileri güvenli koşullarda saklama ve güvenli bir şekilde paylaşma gerekliliği, bilgi güvenliği uygulamalarının önemini artırmaktadır. Firmalar için artık olmazsa olmaz konumunda bulunan ateş duvarları yanında, sızma tespit ve engelleme sistemleri, anti-X uygulamaları ağ güvenliğinin yapı taşlarını oluşturmaktadır. Bunların yanında, son yılların yükselen değeri ağa erişim kontrolü (NAC) ile de iç ağlardan kaynaklanabilecek tehditler minimize edilmektedir. Bilinçli ya da bilinçsiz saldırıların birçoğunun güvenli kabul ettiğimiz lokal ağımızdan geldiği kabul edilmiş durumda olduğundan, NAC geleneksel güvenlik sistemlerinin arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. NAC’ ın amacı doğrultusunda host-based sistemlerin de önemi yadsınamaz durumdadır.Tehditlerin gün geçtikçe daha da karmaşıklaştığı ve güçlendiği bir dünyada Aras; müşterilerine her noktada güçlü ve kararlı bir güvenlik altyapısı sunmak için, var olan sistemin analizinden başlayarak, her noktada her adımda titizlikle çalışmaktadır. Güvenlik alanındaki gelişmeleri takip ederek sürekli kendini yenileyen tecrübeli kadrosu ile günün teknolojisine uygun güvenlik çözümleri sunmaktadır.

Yedekleme Çözümleri

Firmalarda veri yaşam döngülerine sahiptir. Bu döngü boyunca veri, SAN ve NAS ortamlarında yönetilerek depolanmalı ve erişimi en düşük maliyette tutularak korunması sağlanmalıdır. Depolama sistemleri firmalardaki verilerin canlı erişim durumlarına göre planlanmalı ve yedekleme sistemleri ile bütünlük sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Verinin yedeği, sistemlere bağlı mevcut ortamlardaki depolama sistemlerinde tutularak sağlanmamalıdır. Depolama, yedekleme den çok, ağ üzerinde kullanılan uygulamaların canlı verilerine erişim sağlanması, yönetilebilmesi için kullanılmalıdır. Sistemlerdeki veri, mutlaka yedekleme stratejileri oluşturularak firma içersinde meydana gelebilecek tüm kötü gün riskleri düşünülerek ( yangın, su basması, hırsızlık vb.) manyetik kartuşlarda, firma içerisinde ve/veya dışarıda güvenli ortamlarda saklı tutularak sağlanmalıdır. Veri Depolama ve Yedekleme Çözümleri, firmaların mevcut durumları analiz edilerek, firmanın bugünü ve yarını ile uyumlu bir yapı stratejisinin oluşturulması, bu yapının entegrasyonu, yönetilmesi ve 7X24 servis-destek hizmetlerini kapsamaktadır.

Döküman Yönetim Sistemi

Docsvault, kurumların belgelerini en etkin biçimde saklamalarını, yönetmelerini ve ihtiyaç duyduklarında hızlı bir şekilde erişebilmelerini sağlayan doküman yönetim sistemidir.
Docsvault ile dijital ortama geçirilen belgeler, stok, kırtasiye ve iş gücü gibi birçok kaybın önüne geçerken, başarılı bir belge arşiv sisteminin kullanılması, belgeye ve dolayısıyla da bilgiye erişim süresini kısaltır.

E-posta uyarıları
Basit iş akışı
Sıkı güvenlik
Detaylı belge profilleri
Belge bağlantıları
Web arayüzü
OCR desteği
Otomatik yedekleme
Versiyon kontrolü
Active directory entegrasyonu
MS office entegrasyonu
Klasör ve dosya izleme
Kayıt saklama konsolu
Hızlı tarama arayüzü
PDF düzenleyici
Detaylı raporlama